5.12.2007




CIMENTIMENTS (o... no m'asfaltis el respecte!):

UN EXVOT ABANS DEL VOT (una setmana de reflexió)

Monestir de la Real, del 19 al 26 maig 2007

La corrupció, el consum voraç del territori per autopistes i els adossats endossats, les promocions urbanístiques, milions de turistes, més hotels, l'aigua per a golfs i piscines, l'excés de fems, enderrocs i contaminació...

CIMENTIMENTS (o... no m'asfaltis el respecte!) és un crit contra aquesta agressió, una crida al respecte. Artistes, músics, escriptors, intel·lectuals i persones sensibilitzades han reaccionat davant la corrupció abassegadora, davant la destrucció del paisatge i de la cultura que assolen l'illa.

UN EXVOT ABANS DEL VOT és una proposta oberta, una invitació a participar amb una paraula, un poema, un escrit, un dibuix, una fotografia, un objecte, o qualsevol altre mitjà d'expressió creativa per transmetre amb força aquest cimentiment, el sentiment que ens provoca aquesta realitat.

Una peça/súplica, un projecte col·lectiu que recull totes les aportacions en un sol espai, tot imitant aquells indrets dels monestirs i els convents que estan farcits de fotografies, de peces ortopèdiques i de tota mena de parafernàlia emotiva. En definitiva, un exvot, una ofrena per la treva, una súplica al sentit comú, una crida al respecte… El resultat d'aquesta ofrena col·lectiva es donarà en custòdia a la Conselleria de Presidència del Govern de les Illes Balears, per tal que sempre tenguin present la súplica de tots els participants d'aquest esdeveniment.

La Real, monestir als antics afores de Palma, recinte medieval, centre de cultura i d'història amenaçat greument per l'especulació explícita i il·lícita de personatges perillosos i molt ben situats, és un marc magnífic des del qual plantejam aquest esdeveniment cultural, que pretén ser un crit per aturar la destrucció del territori, de la identitat i del patrimoni social i cultural.

3 comentarios:

Anónimo dijo...

Hola Marc, gràcies pel comentari al meu blog. Crec que dissabte a les 19 tots els que estam en aquesta voràgine de la campanya estam distribuïts pel món, però durant la campanya ho passarem a veure, i vendré, si puc, a la nit poètica de dijous. He fet difusió de la vostra singular setmana de reflexió al meu blog. Enhorabona per la iniciativa, i endavant, m.a.llauger

Aurora Bonnin dijo...

Hola Marc,
moltes gràcies per la invitació. Faré tot e possible per assistir-hi algún dels dies,

una abraçada,

Aurora

Anónimo dijo...

Salut i branca.
Entre tots podem canviar les coses.
CAP OBJECTIU ÉS MASSA PETIT,CAP VICTÒRIA MASSA INSIGNIFICANT. Arundhati Roy.